Normandija i Bretanja

5 dana avionom

 

Datumi putovanja: 02.10.-06.10.2019. (popunjeno), 15.04.-19.04. (garantirani polazak), 24.06.-28.06.2020. (garantirani polazak)


1. dan, Split/Zagreb – Pariz – Etretat – Le Havre

Sastanak putnika na aerodromu u  Zagrebu 90 min. prije polijetanja. Let sa Croatia Airlines na liniji OU 470 za Pariz u 9.00 sati, s dolaskom u 11.05 sati. Nakon slijetanja, slijedi vožnja do slikovitog mjesta Étretat, smještenog  na strmim liticama normandijske obale, koji je inspirirao slikare Courbet, Boudin i Moneta, kao i pisce: Guy de Maupassanta, Gustava Flauberta, Georgea Simenona. Pogled na novoizgrađeni Normandijski most, nastavak vožnje do grada Le Havre, na desnoj obali ušća rijeke Seine u La Manche. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan, Le Havre – Honfleur – Mont Saint Michel – Saint-Malo

Doručak. Vožnja do gradića Honfleur koji je bio inspiracija mnogim slikarima impresionistima. Šetnja centrom gdje se nalazi najveća drvena crkva u Francuskoj – Sv. Katarina i slikovite raznobojne kuće oko stare gradske luke.  Nastavak vožnje „Cvjetnom obalom” – Côte Fleurie, s poznatim mondenim odmaralištima Trouville-sur Mer i Deauville. Nastavak vožnje do jedinstvenog i prekrasnog gradića-samostana Mont Saint-Michel – „otočića na stijeni“, na hridi između kopna i oceana, koji je zahvaljujući svom položaju izdržao mnoge opsade. Mont Saint-Michel je najposjećenije spomeničko mjesto u Francuskoj pod UNESCO zaštitom. Šetnja do zidina povijesnog dijela te stepenicama do crkve i samostana na brdu. S mnogobrojnih terasa pruža se veličanstven pogled na zaljev. Vožnja do piratskog grada” Saint-Malo. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan, Saint-Malo – Dinan – Rennes 

Doručak. Razgled grada kojeg zovu „granitna tvrđava“, opasanog kamenim zidinama s kojih se pruža veličanstven pogled na plaže i otočiće Bretanje, šetnja do nekadašnje katedrale Sv. Vinka iz XII. st., šetnja starim zavojitim uličicama do utvrda koje je maršal Vauban izgradio kako bi grad zaštitio od engleske i nizozemske flote u XVII. st., a tijekom oseke može se posjetiti grob slavnog pisca Chateaubrianda na otočiću Grand Bé. Slobodno vrijeme za šetnju uskim kamenim ulicama s luksuznim buticima i restoranima poznatim po morskim specijalitetima. Poslijepodne, vožnja do tipično bretonskog utvrđenog grada Dinan sa zidinama iz 13. st., strmim uličicama i zamkom vojvotkinje Ane od Bretanje. Nastavak do grada Rennes, povijesnog glavnog grada Bretanje. Smještaj u hotel. Večernja šetnja slikovitim centrom: zgrada Parlamenta, palača Saint-Georges. Noćenje.

4. dan, Rennes – Bayeaux – Caen – Rouen

Doručak. Vožnja do gradića Bayeux , gdje se u muzeju nalazi najdulja tapiserija na svijetu iz XII. st., koja u slikama svjedoči o Viljemovoj invaziji na Englesku 1066. godine. Kratka šetnja centrom s romaničko-gotičkom katedralom. Nastavak vožnje do legendarne normandijske plaže Omaha Beach gdje su se u 2. svjetskom ratu na „dan D” iskrcavali saveznički vojnici, tu se nalazi američko groblje Saint Laurent s 9.386 bijelih mramornih križeva na 70 hektara zelene površine. Slijedi kraći obilazak Caena, najvećeg grada Normandije poznatog po svojim povijesnim zgradama izgrađenima još za vrijeme Vilima I. Osvajača (ujedno i utemeljitelja grada), koje su uspješno očuvane unatoč velikim razaranjima za vrijeme Drugog svjetskog rata. Glavna je gradska atrakcija dvorac Château de Caen iz 11. st., koji je i jedna od najvećih srednjovjekovnih utvrda u zapadnom dijelu Europe. Uz njega, najpoznatija je gradska znamenitost opatija St. Etienne. Nastavak do Rouena, „grada sa sto zvonika“, rodnog mjesta Gustava Flauberta: katedrala, Palača pravde – nekadašnje sjedište prvog normandijskog parlamenta, trg Vieux Marché na kojem je Ivana Orleanska spaljena na lomači, astronomski sat Gros Horloge. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan, Rouen – Giverny – Pariz – Zagreb/Split

Doručak. Vožnja do obližnjeg Givernyja, posjet kući i čudesnim vrtovima slavnog slikara Claudea Moneta (ulaznica uključena u cijenu), građenih prema njegovim zamislima u razdoblju od 1883. do 1926. godine. Maštovita igra svjetla, vode i cvijeća inspiracija je serije slika „Les Nymphées“ (lopoči), a nadahnuti opisi lopoča na vodi, grmova rascvalog gloga i stabala jabuke u cvatu pisac Marcel Proust pretočio je u svoje čuveno djelo „U potrazi za izgubljenim vremenom“.. U nastavku vožnja do aerodroma u  Parizu, prijava na let za Zagreb na liniji OU 471 (Croatia Airlines). Polijetanje aviona u 18.30 sati, s predviđenim dolaskom u Zagreb u 20.20 sati.

Cijena aranžmana po osobi:

 

15.04.2020.

24.06.2020.

First minute*

1313,00KM

1418,00KM

Redovna cijena

1366,00KM

1471,00KM

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 313,00KM

*FM cijena je važeća do popunjenja određenog broja mjesta

Doplata za jednokrevetnu sobu: 369,00KM

Doplata za vezani let iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra: 100KM (na upit)

Cijena paket-aranžmana uključuje: 

– prijevoz zrakoplovom Croatia Airlines na relaciji Zagreb – Pariz – Zagreb u ekonomskoj klasi

– 4 noćenja s doručkom u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na području gradova Le Havre, Saint-Malo, Rennes i Rouen

– prijevoz autobusom visoke turističke klase tijekom ture

– transfere od/do zračne luke Pariz Charles-de-Gaulle (CDG)

– ulaznicu za Giverny („Fondacija Monet“)

– razglede prema programu

– voditelja putovanja cijelo vrijeme ture

– jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena paket-aranžmana ne uključuje (doplata kod prijave):

– doplatu za jednokrevetnu sobu 369,00KM

– pristojbe zračnih luka 313,00KM

– ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene

– fakultativne sadržaje

– putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta):

– Opatija Mont Saint-Michel 10 EUR
– Muzej Bayeux 9,50 EUR

Popusti: 

10% popusta za djecu od 2 do 12 god. na pomoćnom ležaju

Napomene:

– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Francuskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama

– Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Francusku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.

– Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja

– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

– U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

 

Travel Centar d.o.o. Sarajevo

Strossmayerova 1/1

71000 Sarajevo

Tel: 033214633

Mail: [email protected]