već od


Putovanje Oslo i Norveški fjordovi

Putovanje avionom iz Zagreba

Vrijednost više: program koji obuhvaća smještaj u Oslu i Bergenu pa je time i doživljaj 2 najveća i najljepša norveška grada cjelovit;  smještaj u hotelima 3/4* s odličnim skandinavskim buffet doručcima; uključena tura po najljepšim norveškim fjordovima

Datumi putovanja: 18.06.-24.06. (garantirani polazak), 25.06.-30.06., 23.07.-28.07. (garantirani polazak), 04.08.-09.08. (garantirani polazak), 27.08.-01.09.2020. (garantirani polazak)

1. dan, Zagreb – Oslo

Sastanak putnika na aerodromu Franjo Tuđman Zagreb kod šaltera informacija u 13:30h. Prijava i let za Oslo na redovnoj liniji Croatia Airlinesa s polaskom u 15:25h. Slijetanje u Oslo u 18:00h. Transfer autobusom do grada. Navečer predlažemo odlazak u orijentacijsku šetnju s pratiteljem putovanja te odlazak do šarmantne četvrti Aker Brygge, straro brodogradilište koje je potpuno rekonstruirano. Stari brodovi zamijenjeni su postmodernom arhitekturom. Nevjerojatne čelične i staklene strukture dižu se prema nebu i drže neke od najboljih gradskih restorana, trgovina, pubova i kina. Pravo mjesto za sve željne luksuza i blještavila! Povratak u hotel. Večera uz doplatu. Noćenje.

2. dan, Oslo

Doručak. Odlazak u razgled glavnog grada Norveške, grada Vikinga koji obiluje bojama, zelenim brdima koja ga okružuju te spektakularnim fjordovima. Oslo smatraju jednim od najboljih gradova na svijetu za život. Razgled grada uz pratitelja putovanja: Glavna ulica u Oslu, Ulica Karl Johans Gate, počinje kod glavnog kolodvora i jedno je od najživljih mjesta u gradu. U njoj su se smjestili brojni restorani, kafići, trgovine, kao i sveučilište, kazalište, parlament i kraljevska palača. Prekrasna Gradska vijećnica jedan je od simbola grada,a tvrđava i dvorac Akershus jedna je od najvažnijih srednjevjekovnih tvrđava u Norveškoj u kojoj možete pratiti norvešku povijest od 12. stoljeća do danas. Kompleks dvorca Akershus sastoji se od brojnih povijesnih građevina, muzeja i obrambenih dijelova. Posjetit ćemo park Vigeland s 227 monumentalnih skulptura. Vigeland se smjestio u sklopu većeg parka Frogner koji je najveći park u Norveškoj. Najnoviji simbol Norveške postala je kuća Opere koja je  smještena usred stare luke u Oslu s koje se pruža prekrasan pogled na Oslo fjord. Vidjet ćemo i kraljevsku palaču i parlament. Slobodno vrijeme. Poslijepodne predlažemo odlazak na „poluotok muzeja“ Bygdoy gdje se nalaze fantastični muzeji kao što su Vikinški muzej, Kon-Tiki muzej ili muzej Fram u kojem je izložen glasoviti polarni brod za kojeg se govori da je otišao sjevernije i južnije nego bilo koji drugi brod. Ili predlažemo odlazak do čuvene skakaonice Holmenkollen iznad grada. Kada pitate stanovnike Osla što je njihov najprepoznatljiviji spomenik, svi će  sasvim sigurno odgovoriti Holmenkollen. Skijaška skakaonica izgrađena je daleke 1892., a od onda je rekonstruirana čak 14 puta. Ovdje se održalo niz važnih natjecanja, uključujući i olimpijske igre 1952. godine. Danas je još uvijek aktivna skakaonica, a osim toga nudi turistima nevjerojatan pogled na Oslo i Oslofjord. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. (Večera uz doplatu). Noćenje.

3. dan, Bergen – Hardangervidda – Hardangerfjord – Slapovi Voringsfoss – Slapovi Steinsdallsfossen – Bergen

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema očaravajućim norveškim fjordovima preko jedne od najvećih europskih visoravni Hardangervidda i istoimenom nacionalnom parku. Vožnjom uz fascinantnu visoravan moći ćete uživati u pogledu na prekrasan zeleni krajolik ispresijecan brojnim jezercima. Zaustavljanje kod znamenitog vodopada Voringsfoss čiji slapovi padaju više od 180m u dubinu što ga čini vodopadom s najvećim vertikalnim padom u Norveškoj. Nastavak vožnje prema Hardangerfjordu koji je poznat po pitoresknom krajoliku s pitomim mjestašcima,i nasadima voća. Fjord ćemo proći prelazom preko jednog od najdužih visećih mostova na svijetu s prekrasnim pogledom na fjord. Vidjet ćemo veliki slap Steinsdallsfossen ispod kojeg ćemo čak pokušati proći, ako nam to vrijeme dozvoli.  Nastavljamo vožnju do Bergena, drugog po veličini Norveškg grada. Odlazak u šetnju starom jezgrom Bergena kojeg krase prekrasne šarene, drvene kuće koje su simbol grada te su kulturna baština pod zašttom UNESCO-a. Slobodno vrijeme za večeru. Odlazak u hotel. Slobodno vrijeme za večeru (uz doplatu). Noćenje.

4. dan, Bergen

Doručak. Odlazak u razgled Bergena koji je definitivno jedan od najljepših Norveških gradova, a zovu ga i „Vrata regije fjordova„. Zaustavit ćemo se kod doma poznatog skladatelja Edvarda Griga sa slikovitim vrtom ( ulaznica se plaća na licu mjesta ). Vidjet ćemo prekrasno očuvane drvene kuće iz doba Hanse kada je Bergen bio veliko trgovačko središte, utvrdu Bergenhus, pitoresknu luku Bryggen koju  krase raznobojne drvene kuće i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. U današnje vrijeme očuvano je oko 62 drvene kuće koje čine karakteristični izgled grada. Ovdje je dolazila sva riba s Lofota, a danas je poznata ribarnica na kojoj ćete imati prilike upoznati bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije. Svakako preporučamo kušanje svježih škampi ili fantastičnu krem juhu od lososa. Slobodno vrijeme. Poslijedpodne predlažemo odlazak poznatom gradskom uspinjačom Floibanen na vrh planine Fjojen (320m nadmorske visine) iznad Bergena odakle se pruža veličanstven panoramski pogled na grad, planine, fjordove i more (doplata na licu mjesta, mogućnost povratka u grad pješice). Slobodno vrijeme. Povratak u hotel (večera uz doplatu). Noćenje.

5. dan, Bergen – Sognefjord – Auralndsfjord – Flam – Gudvangen – Geilo

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema Sognefjordu, najvećem i najpoznatijem fjordu u Norveškoj. Strme litice, vodopadi i intenzivno plava boja jezera čine ovaj 200km dugačak fjord doista spektakularnim. Vožnja uz dolinu fjordova do mjesta Voss gdje predlažemo ukrcaj na svjetski poznatu Flam željeznicu za Myrdal i Flam te nastavak jednom od najtraktivnijih i najstrminih pruga na svijetu kroz očaravajuću prirodu, uz spektakularni slap Kjosfossen s muzikom i plesačicama na stijenama oko kojih se pjeni voda. Vlak staje na vidikovcu do kojeg nije moguće doći pješke, a sam vidik je vrijedan svakog truda. Vožnja do pitoresknog mjesta mjesta Flam koji se smjestio na Aurlandsfjordu. koje godišnje posjeti preko pola miliona posjetitelja. Predlažemo odlazak na vožnju brodom po pitoresknom fjordu Aurlandsfjord te Naroyfjordu koji je pod zaštitom UNESCO-a kao jedan od najljepših slapova Norveške do mjesta Gudwangen (uz doplatu). Putnici koji nisu uplatili vožnju vlakom i krstarenje fjordom, autobusom mogu stići do mjestašca Flam gdje će pričekati ostatak grupe. Slobodno vrijeme za kupovinu tradicionalnih norveških suvenira. Nastavak vožnje do Geila, najvećeg norveškog skijaškog centra. Smještaj u hotel. Večera uz doplatu, noćenje.

6. dan, Geilo – Torpo – Heddal – Oslo – Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema Oslu uz kraće zaustavljanje u mjestašcu Torpo poznatom po staroj drvenoj crkvi iz 12. stoljeća. Tzv. „stave crkve„ ili u slobodnom prijevodu crkve od drvenih greda predstavljaju jednu od najkompleksnijih vrsta drvenih konstrukcija tipičnih za sjevernu Europu od neolitika do srednjeg vijeka. Nastavak vožnje do Heddal stave crkve, najveće norveške crkve sagrađene davne 1200. godine i još danas je u upotrebi. Heddal crkva je remek djelo od drveta i najveća od 28 očuvanih crkava u Norveškoj (ulaz uz doplatu). Nastavak vožnje do aerodroma Oslo. Prijava za direktan let za Zagreb na redovnoj liniji Croatia Airlinesa s polaskom u 18:45h. Slijetanje u Zagreb u 21:15h. Kraj programa.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 

Datum putovanja:

04.08.

18.06., 25.06., 23.07., 27.08.

First minute

1261,00KM

1287,00KM

Redovna cijena

1313,00KM

1340,00KM

Doplata za jednokrevetnu sobu

419,00KM

419,00KM

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 313,00KM

*First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta.

Doplata za vožnju željeznicom FLÅM (prilikom rezervacije aranžmana): 156,00KM

Soba s pomoćnim ležajem na upit!

Doplata za večere: 366,00KM (prilikom rezervacije aranžmana)

Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 111,00 KM (raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)

Cijena aranžmana uključuje:

povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb-Oslo-Zagreb

uključen 1 komad predane prtljage do 23kg po osobi te 1 komad ručne prtljage do 8kg

2 noćenja sa skandinavskim buffet doručkom u hotelu 3/4* u Oslu, u dvokrevetnim sobama

2 noćenje sa skandinavskim buffet doručkom u hotelu 3/4* u Bergenu

1 noćenje sa skandinavskim buffet doručkom u hotelu ¾* u Geilu ili okolici

transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka

kompletna tura Norveškom prema programu

sve razglede prema programu

licenciranog turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja

osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti

organizaciju i pripremu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

Aerodromske takse i naknadu za izdavanje putničke karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 313,00KM – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata

eventualna doplata prilikom rezervacije aranžmana za vožnju svjetski poznatom Flam željeznicom – 156,00KM po osobi (za realizacju potrebno min 15 osoba)

krstarenje Aurlandsfjordom od Flama do Gudvangena – 69,00 KM (za realizacju potrebno min 15 osoba)

doplata za paket 5 skandinavskih večera u hotelima 3/4* u kojima se odsjeda 366,00KM – DOPLATA PRILIKOM REZERVACIJE

ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana

fakultativne izlete

obroke koji nisu uključeni u cijenu

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta):

Nacionalna galerija u Oslu – 120 NOK

Fram muzej u Oslu – 120 NOK

Muzej vikinških brodova u Oslu – 100 NOK

Muzej u utvrdi Akershus – 100 NOK

SKI Skakaonica Holmenkollen – 130 NOK

OSLO pass za 24 sata – 445 NOK

Uspinjača FLOIBANEN u Bergenu – 100 NOK

Muzej Edvarda Griga u Bergenu – 110 NOK

RED LETENJA NA CROATIA AIRLINESU:

OU 488 Zagreb  15:25     Oslo       18:00

OU 489 Oslo       18:45     Zagreb  21:15

Doplata za jednokrevetnu sobu 419,0 KM

Dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju s 2 odrasle osobe –  popust 132,00KM

Trokrevetna soba za 3 odrasle osobe na upit.

Prtljaga: Dozvoljena težina prtljage 23 kg i 1 komad ručne prtljage do 8 kg

MOGUĆNOST DOPLATE ZA VEZANI LET IZ DUBROVNIKA, SPLITA, ZADRA ILI PULE – 111,00 KM sa svim pristojbama (raspoloživost i potvrda letova na upit )

 

Travel Centar d.o.o. Sarajevo

Strossmayerova 1/1

71000 Sarajevo

Tel: 033214633

Mail: [email protected]