2,367.00KM
već od
SPECIJALNA PONUDA!

ŠKOTSKA

EDINBURGH-FALKIRK-HIGHLANDS-AIVEMORE-LOCH NESS-GLASGOW

18. – 24.5.2019.

27.7. – 2.8.2019.

AVIONOM IZ ZAGREBA

Grupno putovanje: 7 dana / 6 noći

Vrijednost više: 2 večere u hotelu u Highlandsu

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

polazak 18.5.2019: ……………………………….. 2367,00 KM First Minute*

polazak 27.7.2019: ……………………………….. 2893,00 KM First Minute*

 

*First Minute cijena  vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta.

 Doplata za jednokrevetnu sobu 708,00KM

Cijena aranžmana uključuje: AVIO KARTU ekonomska klasa, smještaj u hotelima na turi; noćenje s doručkom u Premier Inn  Falkirk East u Falkirk regiji, dva polupansiona (doručak, večera) u hotelu Hilton Coylumbridge u okolici Aivemore,  noćenje s doručkom u hotelu Mercure Glasgow City u Glasgowu, dva noćenja s doručkom u hotelu Holiday Inn Express City Centre Edinburgh, prijevoz autobusom tokom ture, razglede prema programu, pratilac putovanja iz Zagreba na hrvatskom jeziku, organizaciju putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: zrakoplovne pristojbe 264,00KM, podložne su promjeni od strane avio kompanije, ulaznice za dvorce i lokalitete prema programu (plaćanje u agenciji prilikom rezervacije), dodatne obroke, osobne troškove, putno osiguranje (preporučamo).

 

Cijena ulaznica odrasli: 316,00KM

Cijena ulaznica djeca do 15 godina: 237,00KM

 

Cijena ulaznica uključuje: ulaznice za dvorce Stirling, Blair Athol, Urquhart, Cawdor, Scone Palace, Drumond i  Edinburški dvorac,  agencijsku naknadu za posredovanje u kupovni ulaznica i organiziranje ulaska u dogovoreno vrijeme na lokalitete, dozvolu za ulazak grupe.

Napomena: cijene ulaznica lokaliteti mogu promijeniti, navedene cijene su važeće na dan 21.12.2018.

Minimalni broj prijavljenih putnika: 20

PLAĆANJE: 30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 46 dana prije puta ili u ratama.

  1. dan, ZAGREB – EDINBURGH – FALKIRK

Sastanak putnika na aerodromu u  Zagrebu dva sata prije leta. Polijetanjaaviona prema Amsterdamu u 17.30 sati. Dolazak u Amsterdam u 19.35 sati. Nastavak putovanja i 21.10 sati prema Edinburghu. Po slijetanju koje je predviđeno u 21.35 sati organizirani prijevoz do hotela i smještaj. Noćenje u hotelu u okolici Falkirka.

  1. dan, FALKIRK – HIGHLANDS – AIVEMORE

Doručak i odlazak prema Stirlingu. Na putu zaustavljane kod The Kelpies, trideset metarske skulpture mitološke životinje autora Andyia Scotta napravljene prema legenda o Kelpijima koji su dio keltskog folklora. Posjet utvrdi Stirling smještenoj na strmoj vulkanskoj stijeni koja se uzdiže iznad kraja. Dvorac je jedna od najjačih i povijesno najznačajnijih utvrda u cijeloj Škotskoj i bio je mjesto krunidbe nekoliko škotskih kraljeva i kraljica. Nakon posjeta Stirlinškoj utvrdi (ulazica nije uključena u cijenu) nastavak putovanja kroz Nacionalni Park Cairngorms uz kratko zaustavljanje kod Katedrale Dankeld sa pauzom za ručak u prekrasnom mjestu Pitlochry (ručak nije uključen u cijenu). U poslijepodnevnim satima posjet dvorcu Blair Atholl i njegovim vrtovima (ulaznica nije uključena u cijenu). Nastavak vožnje kroz visoravan, koju nazivaju i krajem gorštaka i dolazak u hotel u Aivemoru gdje su organizirani večera i noćenje.

 

  1. dan, AIVEMORE – VOŽNJA BRODOM PO JEZERU NESS – AIVEMORE

Doručak i odlazak prema čuvenom jezeru Ness koje se nalazi na putu između Invernessa i otoka Sky, a prepoznatljivom po legendama o čudovištu koje je viđeno u njemu. No stvarne legende koje govore o herojskoj borbi klana McDonald za neovisnost Škotske, čekaju vas na ruševinama dvorca Urquhart (krstarenje po jezeru uključeno je u cijenu, ulaznica za dvorac se plaća). U poslijepodnevnim satima odlazak do dvorca Cawdor  koji je poznat po tri prekrasna vrta (ulaznica nije uključena u cijenu). Na putu do hotela kratko zaustavljanje na 4 000 godina starom groblju Clava Cairnu. Povratak u hotel u Aivemoru, večera i noćenje.

 

  1. dan, AIVEMORE – GLASGOW

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Glasgowu. Na putu posjet Sone palači koja se nalazi u samom srcu Škotske, zatim dvorac Drumond, te odlazak na degustaciju u jednu od poznatih destilerija ovog kraja. Vožnja prema Glasgowu, smještaj u hotel i noćenje.

  1. dan, GLASGOW – EDINBURGH

Doručak. Odlazak u poludnevni razgled Glasgowa, koji je najveći škotski grad, smješten je na rijeci Clyde,   sa brodogradilištem u kojem su izgrađeni svjetski poznati brodovi kao što su Queen Mary i Queen Elizabeth. U šetnji kroz grad vidjet ćete prekrasnu katedralu iz 13.stoljeća, knjižnicu Mitchell, jednu od najvećih u Europi, University of Glasgow, Gradska vijećnica.. Postoji i mnogo skrivenih bisera u ovom gradu, poput Trga Princeze kod Buchanan ulice, Templeton zgrada, Glasgow Green, Tron Kazalište, Zgrada lubanja, Sveti Mungos, Morissonova ulica sa statuom Svjetlo i život i mnoge druge.. Nakon razgleda vožnja prema Edinburgu. Po dolasku prijava u hotel i noćenje.

  1. dan, EDINBURGH

Doručak. Odlazak na poludnevni razgled grada uz posjet Edinburškom dvorcu (ulaznica nije uključena u cijenu). Uz toliko turističkih atrakcija koje se nalaze u Edinburgu, njegov razgled bit vrlo uzbudljiv, jer bez da se puno mičete možete doživjeti iskustvo povijesti kroz nekoliko stoljeća. Kao primjer navodimo poznatu Royal Mile ulicu po kojoj dolazite do palače Holyroodhouse iz 17.stoljeća, prolazeći pored moderne zgrade Parlamenta, a cijeli scenarij nalazi se u podnožju prapovijesnog izumrlog vulkana Artur's Seat.

  1. dan, EDINBURGH – ZAGREB

Rana odjava iz hotela, organizirani prijevoz do aerodroma. Prijava na let za Amsterdam na liniji KL1276 (KLM) u 6 sati. Dolazak u Amsterdam u 8.35 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji KL1941 u 13.40 sati. Dolazak u Zagreb u 15.30 sati.

Travel Centar d.o.o. Sarajevo

Strossmayerova 1/1

71000 Sarajevo

Tel: 033214633

Mail: [email protected]