2,750.00KM
već od

INDIJA

DELHI – MANDAVA – DŽAJPUR – RANTAMBOR – AGRA – DELHI

 

11 dana / 9 noćenja

POLAZAK: 14. oktobar 2016. – POVRATAK: 24. oktobar 2016.

 

Druga najmnogoljudnija zemlja sveta. U svemu posebna. Prostrana i nestvarno lepa. Ponosna na svoju prošlost, kulturu, tradiciju… Kad je posetite i osetite njene damare, stičete utisak da u njoj ništa nije važno a posebno ne vreme. Uistinu, u Indiji i vremena i ljudi je u izobilju baš kao i prizora koji se broje milionima… Satkani su od kontrasta, bede i bogatstva ali i grandioznog savršenstva koje se najviše ispoljava u susretu sa veličanstvenom prirodom ali i umećem čoveka iskazanog kroz zdanje Tadž Mahala…

1. dan BEOGRAD – DOHA – DELHI

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 10.20 časova kod šaltera 201. Poletanje aviona za Dohu u 12.20 h (Let QR 232). Obrok tokom leta. Sletanje na aerodrom u Dohi u 18.35 h. Nastavak putovanja za Delhi u 19.55 h (Let QR 578). Obroci u avionu

2. dan DELHI

Sletanje na aerordom u Delhiju u 02.00 h. Transfer do hotela. Smeštaj i noćenje. Posle doručka panoramsko razgledanje Novog Delhija, gradjenog od 1911. godine kada je i postao prestonica Indije. Njegov glavni deo je trg Konaut, okružen kolonijalnim zgradama u kojima su restorani, prodavnice i banke. Na trgu je i početak ulice Radžpat koja vodi do čuvenog spomenika „Vrata Indije“, 42 metara visokog luka, sazidanog u čast poginulih u Drugom svetskom ratu. U novom delu je i zgrada Parlamenta (Sansad Bhavan), okrugla gradjevina, dizajnirana od strane engleskih arhitekata još 1911. godine. Obilazak Humajanovog groba, raskošnog mauzoleja drugog imperatora Velikih Mogula. Izgradjen je po zahtevu supruge pokojnog padišaha Hamide Banu Begum 1562. godine. Na 15 km od grada je džamija Kutab Minar iz 12. veka koja je počela da se gradi čim su je zauzeli Moguli. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan DELHI

Doručak. Razgledanje Starog Delhija, osnovanog još u 12. veku, punog kolorita, bučnih bazara, tvrdjava, mauzoleja, džamija i dvoraca. Jedan od najlepših spomenika je Crvena tvrdjava (Lal Kila), osmougaonik okružen zidinama od crvenog peščara, nekadašnja glavna rezidencija vladara iz dinastije Mogula. Snažan utisak ostavlja i najveća džamija Indije Džama Masdžid iz 17. veka. Da bi se upotpunio doživljaj, goste čeka i vožnja rikšama. Jedna od čari Delhija je Čadni Čouk pijaca na kojoj uz obavezno cenkanje možete osetiti duh i tradiciju ovih prostora. Bez preterivanja, na njoj se može kupiti sve što duša poželi. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan DELHI – MANDAVA

Posle doručka polazak za Mandavu, gradić u saveznoj državi Radžastan. Posebnu privlačnost gradu daju „haveli“ – nevelike palate trgovaca s kraja 19 i početka 20. veka. Oni danas tu više ne žive ali iza sebe su ostavili stotine „havela“ sa zidovima oslikanim freskama koje vrlo lepo prikazuju indijsku mitologiju, priče o bogovima kao i legende o herojima. Obilazak lokalne palate. Odlazak u hotel i smeštaj. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

5. dan MANDAVA – DŽAJPUR

Doručak Polazak za Džajpur, prestonicu Radžastana. Džajpur (Grad pobede) je počeo da gradi maharadža Džai Sing II 1700. godine po klasičnom obrascu indijske arhitekture. Istorijski centar „Roze grada“ je u celosti sačuvan i spada medju arhitektonska čuda sveta. Po dolasku smeštaj u hotelu. Slobodno posle podne. Uveče obilazak lokalnog bazara nakita. Večera. Noćenje.

6. dan DŽAJPUR

Doručak. Pre podne obilazak Amer tvrdjave, veličanstvenog utvrdjenog dvorca, samo romantičnog imena ali u kom se živelo daleko od idile. Dvorac je bio toliko raskošan da je izazivao zavist čak i bogatog mogulskog imperatora Džahangira. Odlazak do Čokri Sarhada (Gradskog dvorca), ogromnog kompleksa sa obiljem umetničkih dela. Deo dvorca i danas pripada eks maharadži od Džajpura. Glavni dvorac (Mubarak Mahal), kompletno sagradjen od slonove kosti, poseduje bogate kolekcije muzičkih instrumenata i predmeta od tekstila. Tokom programa uključeno je i jahanje slonova. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

7. dan DŽAJPUR – RATHABOR

Doručak. Vožnja do Ranthabora, velikog nacionalnog parka koji je nekada služio kao lovište maharadžama od Džajpura. 1955. godine je postao rezervat divljih životinja, naročito tigrova, čiji se broj znatno smanjio u Indiji. Po dolasku smeštaj u hotel. Popodnevni safari po parku, površine 400 km², gde se uz malo strpljenja i sreće može videti neki od 30 tigrova. Večera. Noćenje.

8. dan RATHABOR – FATHEPUR SIKRI – AGRA

Doručak. Odlazak za Agru. Tokom puta razgledanje Fatehpur Sikrija koji se nalazi u državi Utar Pradeš. Fatepur Sikri je od 1571 – 1585 godine, za vreme vladavine Akbara Velikog bio prestonica mogulskog carstva. Napušten je zbog nedostatka vode. Na listi je kulturne baštine UNESCO.Izvanredno je sačuvana tvrdjava sa dvorcima, zidinama, kupatilima, monetarnom palatom i parkom U gradu je harmonično spojena islamska geometrija i skulpturna ornamentika pa se može govoriti o novom arhitektonskom stilu. Nastavak putovanja za Agru. Po dolasku smeštaj. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

9. dan AGRA

Posle doručka polazak na razgledanje Tadž Mahala veličanstvenog spomenika večnoj ljubavi. Nalazi se na desnoj obali reke Jamune i napravljen je od belog mermera i crvenog peščara. Da bi odao počast svojoj najdražoj supruzi Mumtaz Mahal (Izabranica palate), šah Džahan, mogulski vladar, posvetio je sedamnaest godina (1631 – 1648) izgradnji ovog izuzetnog mauzoleja. U nastavku obilazak fascinantne tvrdjave, oblika polumeseca, visine 20 metara na levoj obali reke Jamune. U njoj je poslednjih osam godina života boravio šah Džahan u zatočeništvu, gledajući u mauzolej u kom je sahranjena njegova voljena Mumtaz Mahal. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

10. dan AGRA – DELHI

Doručak. Slobodno vreme do polaska. Mogućnost odlaska u kupovinu ili osveženje u hotelskom bazenu. Sobe se napuštaju u 12.00 sati. U 18.00 h polazak prema aerodromu u Delhiju. Vožnja traje oko 6 časova. Kraća usputna pauza radi odmora. Čekiranje.

11. dan DELHI – DOHA – BEOGRAD

Poletanje aviona za Dohu u 03.30 h (Let QR 579). Obroci u avionu. Sletanje na aerodrom u Dohi u 05.10 h. Nastavak putovanja za Beograd u 06.45 h (Let QR 232). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 11.20 časova.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: €1380

Aerodromska taksa: € 390

Doplata za jednokrevetnu sobu: € 288 (isključivo na upit)

-ZA OVO PUTOVANJE JE POTREBNO 15 PUTNIKA

 

-DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE JE POTREBNA VIZA ZA OVO PUTOVANJE! (CENA VIZE RSD  4.500)

U cenu putovanja je uračunato:

• Prevoz avionom na relaciji Beograd – Doha – Delhi – Doha – Beograd
• Transferi aerodrom – hotel – aerodrom
• Vožnja autobusom po turi
•Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi polupansiona u hotelima sa 4*
• Razgledanja prema programu
• Usluge lokalnog vodiča u inostranstvu i vodiča agencije
• Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije uračunato:

• Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu (288€ )  u trenutku objavljivanja programa,)  iznos je podložan promeni i plaća se  u dinarima u agenciji
• Doplata za jednokrevetnu sobu
• Indijska viza
• Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
• Fakultativni izleti
• Individualni troškovi
• Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
• Napojnnice 20€ po osobi

SMEŠTAJ U HOTELIMA:

– 3 noćenja u Delhiju
– 1 noćenje u Mandavi
– 2 noćenja u Džajpuru
– 1 noćenje u Rathanboru
– 2 noćenja u AgriTAČNA IMENA HOTELA ĆE SE ZNATI 7 DANA PRE POLASKA NA PUT!

Indijska viza: za dobijanje vize je potrebno ispuniti formular koji se dobija u agenciji i dostaviti dve fotografije (veličine 5×5, na beloj podlozi). Važnost pasoša mora biti još najmanje 180 dana od datuma polaska. Cena vize: RSD 4.500. Ukoliko se zahtev za vizu podnosi sa nekim drugim pasošem osim srpskog taksa se uvećava za 550 din.