5 Razloga zašto je septembar  idealan za putovanje!

 

5 Razloga zašto je septembar  idealan za putovanje!

 

Iako september označava kraj ljeta , povratak kući, početak školske godine ipak ljeto još uvijek traje i možda je to baš najbolji mjesec za ostatak vašeg odmora.

Putovanje izvan ljetne sezone ima puno prednosti , posebno kada govorimo o nižim cijenama  smještaja i avionskih karata ali I cjelokupnoj vanpansionskoj ponudi. .

Cijene u post-sezoni mogu biti od 30 do 50 posto jeftinije  što  značajno utječe  za naš kućni budžet.

Iako je finansijski dio putovanja veoma bitan ,  to nije jedini razlog zašto ići na ljetovanje ili putovanje u septembru.

Ako planirate svoj odmor u septemberu  donosimo nekoliko razloga zašto je to za vas dobra odluka.

 

 

 

Perfektno vrijeme

Septembar je još uvijek topal mjesec i vrijeme je ugodno i prijatno. Nema velikih vrućina sa temperaturom preko 30 stepeni , a  more je još uvijek toplo i ugodno za kupanje. Ovakvo vrijeme je ugodno za boravak na plaži kao i za duge šetnje ili obilaske turističkih atrakcija.

 

Manje gužve

Mnogi od nas na more putuju vlastitim automobilom, no u jeku  turističke sezone možemo izgubiti dragocjeno vrijeme čekajući u dugim kolonama, na graničnim prelazima i trajektnim pristaništima, kao i na aerodromima , što je vrlo naporno ako putujemo s djecom. Manja gužva nam omogućava manje nervoze i ugodnije putovanje i pravo uživanje u dugo očekivanim odmoru.

 

Niže cijene smještaja

Iako se čini da je septembar rezerviran za penzionere ili porodice sa malom djecom ipak određene statistike nam govore da se za odmor u septembru odlučuju gosti različitih životnih dobi.

U period postsezone niže su cijene hotelskog smještaja, kampova, privatnih apartamna kao i svih pratećih usluga, pa ne iznenađuje činjenica da ovakve cijene privlače i student, i porodice sa djecom  ali i parove i naravno osobe u trećoj životnoj dobi.

Svi oni za dobru cijenu traže mir i tišinu i bjeg iz gradske vreve.

 

Niže cijene ostlih usluga

Osim smještajnih kapaciteta u septembru ćete moći jeftinije putovati i avionom, kao i trajektom ali lakše ćete  doći do karte za prijevoz autobusom , vozom i slično.

Izleti i restoranska ponuda su povoljniji u septmberu a sve  odvija svakako  bez gužve i stresa i opušteno uživamo u našem ododabiru destinacije.

 

Septembar je idealan za putovanje s djecom

Pored toga što možemo uštediti, putovanje u septembru ima posebnu prednost za roditelje s malom djecom.

U toku septembra temperature zraka i mora su mnogo povoljnije za dugotrajniji boravak u prirodi  na plaži . Djeca provode više vremena u aktivnostima kao što su kupanje i plivanje te borave na suncu i tako grade imunitet i pojačavaju apetiti a sve to je odlična priprema za zimske dane sa manje sunca I lijepog vremena.

Niže ljetne temperature omogućavaju i bolji san na odmoru i za djecu i za roditelje, te  je tako  sve opuštenije za čitavu porodicu.

 

TRAVEL CENTAR za septembar preporučuje:

 

  • Turska

  • Egipat

  • Hrvatska