Škola programiranja u Brajtonu

Ljetni akademski kamp – Coding

Škola programiranja uz učenje engleskog

Za uzrast 13-16

ŠKOLA PROGRAMIRANJA + ENGLESKI:

Škola programiranja predstavlja kombinaciju časova engleskog jezika (uključujući aktivnosti i ekskurzije) sa specijalizovanim radionicama iz oblasti kodiranja.

Polaznici uče kako funkcioniše kodiranje koristeći mikrokompjuter Raspberry Pi i programski jezik Python gdje tokom programa kreiraju video igricu. Na kraju programa polaznici mogu da ponesu kući mikrokompjuter kako bi nastavili da uče.

Ovaj akademski program namenjen je polaznicima uzrasta 13-16, ali se također organizuje i za uzrast 10-13 u internatskoj školi King Edward’s u oblasti Sari (Surrey).

Grupe broje najviše 11 polaznika. Program obuhvata 15 sati časova engleskog jezika nedjeljno i 7,5 sati časova kodiranja nedjeljno kroz radionice koje drže vrhunski stručnjaci. Polaznici moraju imati minimum A2 nivo znanja jezika.

Nastavom jezika obuhvaćeni su časovi opšteg engleskog jezika, projekti, akademski engleski, časovi komunikacije i posebni časovi koji su u vezi sa destinacijama koje polaznici posećuju tokom ekskurzija.

Što se projekata tiče, polaznici koriste engleski jezik kako bi uspješno završili zadatke iz svakodnevnog života. U prvom djelu svakog projekta polaznici se dijele u grupe i dobijaju uputstvo i smjernice koje treba da prate (koji vokabular i gramatiku treba da koriste i slično). Na kraju nedjelje polaznici u grupama predstavljaju svoj projekat.

Na kraju programa se dobija procjena sa nivoom znanja prema CEFR skali (A1-C2) sa detaljnim opisom poznavanja jezika. Može se primjeniti uz druge ispite kao što su Cambridge ESOL i IELTS. Polaznici dobijaju sertifikat sa nivoom znanja jezika prema CEFR skali.

Na kraju programa se priređuje završna ceremonija i zabava.

BUCKSMORE EDUCATION:

Kamp organizuje Bucksmore Education osnovan 1979. Dio je grupacije Oxford International Education Group, akreditovane obrazovne institucije koja organizuje programe učenja jezika u SAD-u i Velikoj Britaniji u internatskim školama i međunarodnim koledžima.

Imaju akreditacije The British Council, a 2019. godine osvaja nagradu PIEoneer Awards 2019 kao “Language Educator of the Year” i iste godine osvaja titulu “Centre of Excellence” od strane magazina EL Gazette. Također je članica brojnih asocijacija kao što su English UK, Young Learners English UK, ALTO (Association of Language Travel Organisations), COBIS (Council Of British International Schools), The Duke of Edinburgh Award.

REZIDENCIJA:

Smještaj škola obezbjeđuje u rezidenciji Plumpton College-a gdje se kamp i održava.

Plumpton College je udaljen oko 20 minuta vožnje. Prostire se na oko 900 hektara. Na kampusu postoji više sportskih terena. Sobe su uglavnom jednokrevetne, ali ima i dvokrevetnih soba. Kupatila su zajednička (jedno kupatilo djeli 4-6 polaznika). Raspoređeni su u smeštaju prema polu.

Polaznici imaju na raspolaganju i prostorije za pranje veša (besplatno). Osoblje kampa je zaduženo za bezbjednost polaznika i na raspolaganju su im 24/7, a uvjek je prisutna i osoba obučena za prvu pomoć. Odnos osoblja i polaznika je 1:7.

Ishrana je obezbjeđena (pun pansion).

AKTIVNOSTI:

Brajton je jedno od omiljenih engleskih ljetovališta. On je za Britance “mali London na moru”. Poznat je i kao grad za provod.

Brajton i obližnje mesto Hov čine jedan grad. Karakterišu ih strme ulice koje se spuštaju ka moru i impresivna arhitektura.

Kamp se održava na Plumpton College-u na oko 20 minuta vožnje od Brajtona. Koledž datira s početka 20. veka.

Tokom boravka škola organizuje 2 cjelodnevne ekskurzije (četvrtkom i subotom) i 1 poludnevnu ekskurziju (srijedom): Hever Castle, Central London Walking Tour & London Dungeons, Thorpe Park. Postoje sportske aktivnosti, veče filma, igre.

Precizan plan obilazaka polaznik dobija na licu mesta od predstavnika škole. Cilj je da đacima nijednog momenta ne bude dosadno na kampu i da vrijeme provedeno u Engleskoj bude iskorišteno na najkvalitetniji način.

CIJENE:

2023 2 nedjelje
Kamp 3540£

 

Datumi kampa su od 04. do 18.07.2023. i od 18.07. do 01.08.2023.

Polaznik sam bira period i dužinu trajanja kampa, u tabeli su samo dati najčešći primeri.

Cijena obuhvata: ulazno testiranje, časove engleskog jezika 15 sati nedjeljno i časove kodiranja 7,5 sati nedjeljno, materijal za nastavu, smeštaj na bazi punog pansiona, povratni aerodromski transfer (u periodu od 10-20h).

Dodatni troškovi: viza (plaća se ambasadi cca. 120€), avio karta (cijena varira u zavisnosti od datuma), zdravstveno osiguranje.

Prilikom prijavljivanja plaća se depozit, ostatak do mjesec dana pred put. Plaćanje se vrši direktno školi.

Cijene u tabeli su informativnog karaktera. Važeći je samo zvaničan cenovnik škole i konkretna ponuda napravljena prema zahtevu klijenta.