LJETNJI KAMPOVI U NjEMAČKOJ

Za uzrast 14-17 godina

 Kamp njemačkog jezika za tinejdžere je idealan izbor za one koji žele da provode vrijeme sa vršnjacima iz cijelog svijeta, da unaprijede znanje jezika i uživaju u brojnim aktivnostima i sportu.

 Rezidencija je namjenjena samo mladima u okviru koje je osoblje koje je 24 sata dnevno na raspolaganju studentima.

Program škola organizuje u toku juna, jula i avgusta. Trajanje programa je od 2 do 9 nedjelja prema želji polaznika.

Kamp njemačkog jezika organizovan je u centralnom dijelu Berlina zvanom Berlin-Mitte. Berlin-Mitte je kulturni centar grada. Odavde se sve glavne znamenitosti Berlina mogu obići pješke.

 

LETNJI KAMPOVI U NEMAČKOJ

 

DID (Deutsch in Deutschland) institut je organizacija osnovana 1970. godine u Frankfurtu. Proslavila je 50 godina uspješnog poslovanja u oblasti učenja jezika za mlade i odrasle, ali i programima kulturne razmene, poznatim pod nazivom Akademska godina. Dobitnici su prestižne nagrade Language Star Awards.

Riječ je o standardnom kursu jezika. Fond je 20 časova nedjeljno. U grupi ima 10-12 studenata, a maksimum je 15. Namjenjen je svim nivoima znanja osim apsolutnim početnicima (od A1 do C1 nivoa). Postoji i opcija intenzivnog kursa jezika od 24 časa nedjeljno. Časovi se odvijaju u rezidenciji, u toku prije podneva, u periodu od 9:00-12:30h.

 

REZIDENCIJE

Berlin-Park. Smještaj škola obezbjeđuje u studentskoj rezidenciji koja se nalazi u istoj zgradi u kojoj je i škola, u distriktu Berlin-Mitte. Sve najznačajnije znamenitosti grada nalaze se vrlo blizu. Rajstag i Brandeburška kapija su najviše 15 minuta pješke. Potsdamer Platz je u neposrednoj blizini. Glavna željeznička stanica je na udaljenosti od pet minuta pješke.

U okviru rezidencije nalazi se veliki laundž sa spektakularnim pogledom na grad, terasa na krovu, velika bašta. Smještaj je u dvokrevetnim ili četvorokrevetnim kompletno opremljenim sobama sa sopstvenim kupatilom. Posteljina i peškiri su obezbeđeni.

Polaznici borave u sobama za 5-6 osoba, sa sopstvenim kupatilom. Prilikom dolaska polaznik dobija peškire koji se mjenjaju dva puta nedjeljno. Posteljina je obezbjeđena. U okviru rezidencije se nalazi bašta gdje polaznici mogu da se druže u slobodno vreme.

Polaznici imaju pun pansion. Postoje mašine za pranje i sušenja veša koje se mogu koristiti uz doplatu. Njeguje se internacionalni miks, pa polaznici iz iste zemlje se ne smještaju zajedno. Po dolasku se polaže sigurnosni depozit od 50€ koji se vraća ukoliko ništa nije oštećeno.

Berlin-Park. Smeštaj škola obezbeđuje u studentskoj rezidenciji koja se nalazi u istoj zgradi u kojoj je i škola, u distriktu Berlin-Mitte. Sve najznačajnije znamenitosti grada nalaze se vrlo blizu. Rajstag i Brandeburška kapija su najviše 15 minuta pješke. Potsdamer Platz je u neposrednoj blizini. Glavna željeznička stanica je na udaljenosti od pet minuta pješke.

U okviru rezidencije nalazi se veliki laundž sa spektakularnim pogledom na grad, terasa na krovu, velika bašta. Smještaj je u dvokrevetnim ili četvorokrevetnim kompletno opremljenim sobama sa sopstvenim kupatilom. Posteljina i peškiri su obezbjeđeni.

Polaznici borave u sobama za 5-6 osoba, sa sopstvenim kupatilom. Prilikom dolaska polaznik dobija peškire koji se menjaju dva puta nedjeljno. Posteljina je obezbjeđena. U okviru rezidencije se nalazi bašta gde polaznici mogu da se druže u slobodno vreme.

Polaznici imaju pun pansion. Postoje mašine za pranje i sušenja veša koje se mogu koristiti uz doplatu. Neguje se internacionalni miks, pa polaznici iz iste zemlje se ne smještaju zajedno. Po dolasku se polaže sigurnosni depozit od 50€ koji se vraća ukoliko ništa nije oštećeno.

 

AKTIVNOSTI

Berlin je glavni grad i kulturni centar Njemačke. Po kosmopolitskom duhu se može uporediti sa Njujorkom ili Londonom. U njemu se organizuju brojne parade i festivali u toku godine. Svaki distrikt je različit. Veoma je privlačan mladima iz cijelog svijeta.

Vannastavne aktivnosti: obilasci grada (Reichstag, Brandenburg Gate, Potsdamer Platz…) i aktivnosti u toku poslije podneva, ekskurzije u toku vikenda, sportske aktivnosti, mnoga kulturna dešavanja.

Precizan plan aktivnosti polaznik dobija na licu mjesta od predstavnika škole.

 

CIJENE

 

2023 2 nedjelje 3 nedjelje +1 nedjelja
Berlin-Park 1800€ 2700€ 900€

 

Datumi kampa su 18.06.-26.08.2023. Boravak je nedjelja na subotu.

Apsolutni početnici kamp mogu započeti 02.07.2023.

Polaznik sam bira vrstu kampa, period i dužinu trajanja, u tabeli su samo dati najčešći primjeri.

Program obuhvata: standardni kurs jezika (20 časova nedjeljno), materijal za nastavu, smještaj u 1/4 sobi, ishranu, karte za gradski prijevoz, aktivnosti i ekskurzije, upotrebu kompjutera, bežični internet.

Doplata za dvokrevetnu sobu u Berlin-Park-u, odnosno za četvorokrevetnu sobu u Berlin-River-u iznosi 75€ nedjeljno.

Dodatni troškovi: prijevoz (polaznik obezbjeđuje), transfer, zdravstveno osiguranje (cca 1€ dnevno). Transfer sa aerodroma u jednom pravcu iznosi 65€ (od 9-18h), opciona doplata za fudbal 150€ nedjeljno ili tenis 250€ nedjeljno.

Prilikom prijavljivanja plaća se depozit, a ostatak do mjesec dana pred početak kampa. Plaćanje se vrši direktno školi.

Cijene u tabeli su informativnog karaktera. Važeći je samo zvaničan cijenovnik škole i konkretna ponuda napravljena prema zahtijevu klijenta.