LjETNJI KAMP NEMAČKOG JEZIKA

Za uzrast 14-17 godina

Ljetnji kamp njemačkog jezika je idealan izbor za one koji žele da provode vrijeme sa vršnjacima iz cijelog svijeta, da unaprijede znanje jezika i uživaju u brojnim aktivnostima i sportu. Program se organizuje u toku juna, jula i avgusta. Trajanje programa je od 2 do 9 nedjelja prema želji polaznika.

KURS JEZIKA

Kurs jezika. DID (Deutsch in Deutschland) institut je organizacija osnovana 1970. godine u Frankfurtu. Proslavila je 40 godina uspješnog poslovanja u oblasti učenja jezika za mlade i odrasle, ali i programima kulturne razmene, poznatim pod nazivom Akademska godina. Dobitnici su prestižne nagrade Language Star Awards.

Kamp njemačkog jezika. Program učenja jezika je namjenjen mladima uzrasta od 14-17 godina. Obuhvata 20 časova njemačkog jezika nedjeljno u malim grupama od 10 do maksimum 15 polaznika. Kurs je namjenjen nivoima znanja od A1 do C​1, osim apsolutnim početnicima.​​ Postoji i opcija intenzivnog kursa jezika od 24 časa nedjeljno.

Nastava se odvija prije podne (od 9h). Preporučujemo da polaznici ponesu svoj riječnik, a udžbenike dobijaju u školi. Nastava se odvija od ponedeljka do petka, a vannastavne aktivnosti se odvijaju u popodnevnim i večernjim satima.

REZIDENCIJA

Škola obezbjeđuje smještaj u studentskoj rezidenciji koja se nalazi na ​oko 20 minuta prijevozom​ (6 stanica) od “Marienplatz-a”, glavne šoping zone Minhena i mjesta gdje se nalaze brojne atrakcije. Osoblje kampa brine o polaznicima 24 sata dnevno. Soba je dvokrevetna ili četvorokrevetna, sa sopstvenim kupatilom. ​Posteljina i peškiri su obezbjeđeni.​ ​Postoje mašine za pranje i sušenja veša koje se mogu koristiti uz doplatu.

Đaci imaju pun pansion, obroci se služe po principu samoposluživanja.​ ​U rezidenciji postoji WiFi.​ Njeguje se internacionalni miks, pa ​se ​polaznici iz iste zemlje ne smještaju zajedno. Po dolasku se polaže sigurnosni depozit od 50€ koji se vraća ukoliko ništa nije oštećeno.

 

AKTIVNOSTI

Minhen je glavni grad Bavarske, lociran u podnožju Alpa. Treći je po veličini grad Njemačke. U centru se nalaze impresivna neogotska katedrala, barokne crkve, neoklasične građevine iz 19. vijeka i brojne druge znamenitosti. Poznat je po “Oktobarfestu”. U njemu se nalazi muzej BMW-a.

Vannastavne aktivnosti su organizovane u toku poslije podneva i večeri. Škola organizuje brojne vannastavne aktivnosti nakon časova, a vikendom ekskurzije i izlete po Minhenu i van grada.

Precizan plan aktivnosti polaznik dobija na licu mesta od predstavnika škole.

CIJENE

2023 2 nedjelje 3 nedjelje +1 nedjelja
Kamp 1800€ 2700€ 900€

 

Datumi kampa su 18.06.-26.08.2023. Boravak je nedjelja na subotu.

Polaznik sam bira period i dužinu trajanja kampa, u tabeli su samo dati najčešći primeri.

Program obuhvata: kurs jezika, 20 časova nedjeljno, materijal za nastavu, smještaj u 1/4 sobi sa ishranom, karte za gradski prevoz, aktivnosti i ekskurzije, upotrebu kompjutera, bežični internet.

Dodatni troškovi: prijevoz (polaznik obezbjeđuje), transfer, zdravstveno osiguranje (cca 1€ dnevno). Transfer sa aerodroma u jednom pravcu iznosi 65€ (od 9-18h). Doplata za dvokrevetnu sobu iznosi 100€ nedeljno.

Prilikom prijavljivanja plaća se depozit, a ostatak do mjesec dana pred početak kampa. Plaćanje se vrši direktno školi.

Cijene u tabeli su informativnog karaktera. Važeći je samo zvaničan cjenovnik škole i konkretna ponuda napravljena prema zahtjevu klijenta.